Tuisgemaakte Jellie-lekkers
Ek het onlangs `n
artikel gelees oor wat alles in jellielekkers is en was geskok oor al die
skadelike kleursels en geursels. Ek het besluit dat as jy malvalekkers kan maak
en kan jy seker jellielekkers ook maak.
Die resep waarna ek
gesoek het moes geen suiker bevat nie en maklike wees om te maak.
Die resep wat ek gebruik het is as volg:
1/3 kp
suurlemoen/lemoensap (vars uitgedruk)
2 el heuning
3el gelatien
Maak die sap en
heuning warm in die mikrogolf of op die stoof. Nie kokende warm nie, net warm
genoeg sodat die gelatien kan oplos.
Strooi hierna die
gelatien bietjie-vir-bietjie by terwyl jy heeltyd roer.
Gooi in vorms of `n
glasbak wat gespuit is met “cook-n-spray”.
Laat stol en keer
uit of sny in blokkies.
Die finale produk:
Groete MammaS
Comments
Post a Comment